duminică, 12 februarie 2012

Salata "germenii iubirii"


O salata inspirata de  Ligia, are chiar azi a postat un articol cu tema "ce cruditati sa consumam iarna ?" postarea o gasiti aici
Nautul are continut mare de proteine, are proprietati benefice pentru pancreas, inima si stomac. Contine mai mult fier decat alte legume si este o sursa buna de grasimi nesaturate.
Germenii de grau sunt de foarte mare valoare, aici am scris si eu cateva lucruri despre germenii de grau.
Cum aveam azi in casa si germeni de grau dar si naut germinat si fiert, a fost foarte usor sa incropesc o salata, Liviu m-a asistat si s-a convins ca nimic nu-i mai simplu.., DAR cum zicea si el, cine imi face mie toate astea, pana a ajunge la salata de final?

Ei bine, draga Liviu, trebuie inceput cu pasi mici, cu acel nectar de babane si kivi, cu lapte de nuci, cu salate simple si usor usor vine si timpul  germenilor si vlastarilor.

RETETA: 1 cana naut incoltit si fiert (maxim 30 de minute, se arunca 4-5 ape in acest interval de timp), sfecla rosie rasa, telina rasa, radacina de patrunjel rasa, germeni de grau dupa pofta inimii, sare, ulei de masline presat la rece, busuioc si rozmarin.
DECORUL: sfecla rosie inimioare, se poate consuma si ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu