miercuri, 11 aprilie 2012

Pateu cu leurda
Cine-i cu leurda? eu da ! asa cum spuneam si intr-o alta postare, eu sunt fan leurda, deci alta reteta minunata pe baza de leurda.

-1 cana de seminte de floarea soarelui crude hidratate. 
-O mana de leurda bine spalata si taiata marunt. -Sare, ulei presat la rece, piper, marar, zeama de lamaie, toate dupa inspiratia bucatarului, putem adauga sau elimina o parte din aceste ultime ingrediente in functie de preferinte.
-Apa dupa nevoie
AMANUNTnu puneti foarte multa leurda din prima incercare, este puternic gustul de usturoi si va poate iesi un pateu intens usturoiat, deci puneti leurda prin incercari.
 Semintele de floarea soarelui hidratate se proceseaza in robotul cu lama S sau in blender, cu o cantitate suficienta de apa, cat sa se marunteasca foarte bine semintele, adaugam leurda taiata marunt, sarea, uleiul, piperul si continuam procesarea pana este si leurda inglobata in masa de seminte.

Daca doriti puteti adauga si bucati de ridichii rosii taiate marunt, inspiratia de moment a bucatarului, poate cucerii inca un adept al mancarii sanatoase.
 Un pateu gustos, satios si sanatos care este gata in maxim 5 minute.

Indrazniti, merita sa cunoastem si alte pateuri, fara E-uri, coloranti, potentiatori de gust si alte minunatii folosite in industria de prelucrare a carnii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu