vineri, 25 mai 2012

Tort cu capsuni

Tort cu crema de capsuni

Pietele sunt pline cu capsuni asa ca foarte repede se poate face un tort racoros si frumos colorat.

Blatul:1 cana migdale hidratate, ½ cana curmale hidratate, ½ cana fulgi de cocos uscati, sau nunca de cocos cruda razuita. Toate aceste ingrediente se proceseaza in robotul cu lama S pana obtinem o pasta lipicioasa care poate fi foarte bine aranjata  intr-un inel culinar. Eu am folosit un inel culinar cu diametrul de 26 de cm.
Crema: 2 cani de capsuni cu tot cu codite bine, bine spalate, 1 cana caju hidratat 2-3 h, 1 lingura miere, 3-4 linguri unt de cacao topit de baie de aburi, se proceseaza in blender pana obtinem o crema frumos colorata. Adaugam crema peste blat si dam totul la congelator pentru cateva ore, transferam tortul in frigider si dupa 1-2 ore putem portiona tortul.Daca nu avem unt de cacao, putem obtine o crema consistenta, doar din capsuni, caju, miere, si ulei de palmier sau tarate de psyllium (4 linguri).
Copiii vor adora acest desert, baietelul meu a mancat 3 felii la o singura masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu