miercuri, 18 iulie 2012

Tort "Ra" cu caise

Blatul
1 cana amestec de migdale crude & samburi de caise, macinat nu foarte fin
1 cana curmale fara samburi, hidratate in apa 10 min
2 linguri cacao alcalina sau pudra de roscove/carob
1 praf de sare
Procesam bine curmalele in robotul cu lama S, adaugam faina de samburi de migdale&caise, cacao si sare. Obtinem o compozitie lipicioasa care se tapeteaza intr-un inel culinar cu diametrul de 18 cm.
Crema de caise
7-8 caise bine copate
1 lingura tarate sau faina de psyllium
Peste blat se pune crema obtinuta din caise zdrobite si tarate de psyllium
Crema de ciocolata
1/2 avocado bine copt
50 gr. caju hidratat
2 linguri carob/ cacao alcalina
7-10 curmale fara samburi bine hidratate
Curmalele se proceseaza bine in robot sau blender, se adauga avocado, caju-ul, carobul si putina apa daca este nevoie (depinde de robotul de bucatarie). La nevoie puteti adauga si in aceasta crema psyllium sau 2 linguri unt de cacao.
L-am dat la rece o ora, crema de caise de la mijloc a prins consistenta inghetatei si gata deliciul!!!


Ornam dupa imaginatie. Eu am avut fulgi de migdale si am adaugat si putin polen printre fulgi si caise.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu