Tort cu crema de branza, mac si lamaie
Am adorat crema de branza cu lamaie, acum de cand am descoperit reteta de branza de caju mi-am propus sa fac si ceva dulce....nu a fost sa fie. De ce? pentru ca de fiecare data cand fac branzica cremoasa de caju se termina foarte repede. Reteta de branza o puteti gasi aici
La sfarsitul saptamanii mi-am zis ca trebuie sa incerc si amestecul de branza de caju cu stafide brumarii, inmiresmat cu multa lamaie si presarat cu mac.
Un gust minunat si parfum, o incantare la fiecare inghititura.....
Blatul
-150 gr. curmale hidratate sau pasta de curmale (eu prefer sa fac curmalele pasta, hidratarea parca le navaleste personalitatea lor marcanta cu prea multa apa!)
-170 gr. migdale hidratate sau nuci romanesti
Se proceseaza totul in robotul cu lama S pana obtinem o compozitie mai crocanta, si se intinde intr-un inel culinar cu diametrul de 16 cm.
Atunci cand folosesc pasta de curmale, migdalele sau nucile le macin foarte repede in robotul cu lama S si apoi le amestec manual cu pasta de curmale (altfel simt eu acest aluat miraculos de "pufos")
Crema din branza de caju
-200 gr. caju hidratat si lasat la fermentat in prima sa apa de hidratare timp de 24-28 de ore. Veti simti gustul usor intepator al caju-ului care va va ghida.
-5 linguri stafide brune hidratate pentru a indulci crema de branza
-5 linguri stafide brune hidratate pentru a indulci crema de branza
-zeama de lamaie dupa gust
-coaja rasa de lamaie dupa plac
-2 linguri tarate sau faina de psyllium pentru a se lega foarte bine crema
-mac dupa pofta inimii
Ingredientele se proceseaza f bine in blender pana obtinem o crema de branza delicioasa.
Adaugam si cateva linguri de stafide hidratate in aceasta crema pentru a-i conferi o consistenta irezistibila.
Dupa ce am asmblat tortul, vom da inelul culinar la rece in congelator sau in frigider, depinde de rabdarea degustatorilor......
Dupa ce am asmblat tortul, vom da inelul culinar la rece in congelator sau in frigider, depinde de rabdarea degustatorilor......
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu