Eu

    Eu, Marina am pornit la drumul vietii, cautand ca tot omul, sa fac ceea ce-mi place si ma implineste sufleteste. Am ajuns in prag de 30 de ani, si am realizat ca anii petrecuti prin scoli "inalte", mai mult m-au coborat decat sa ma inalte. 
A fost nevoie sa ma intorc acasa sa-mi reiau legatura cu seva pamantului care m-a crescut. Pe pamant valcean, am descoperit care-i esenta vietii mele.
A trebuit sa urmez numeroase cursuri de formare si dezvoltare personala, sa intalnesc maestrii printre oameni, sa lucrez cu oamneni-pacienti, sa-mi diluez fricile, neincrederea, orgoliile si multe alte sentimente, pentru a ma putea bucura din plin de viata. 
Am inteles ca numai lucrand cu oamenii ma voi vindeca si eu. Zi de zi, sunt uimita, de cate mai am de vindecat si  acceptat! 
Lucrand intr-un laborator de cercetare a ingrasamintelor foliare, a fungicidelor si biostimulatorilor pentru cresterea plantelor, am realizat ca nu vreau sa devin consumatorul fidel al roadelor pamantului, tratate cu produse chimice!
M-a preocupat nutritia umana, in momentul in care, printre cei dragi, a aparut un caz medical oncologic! Nu mult mi-a luat mie, ca cercetator, sa trec la un regim alimentar fara carne, oua si lapte! Si iata, inca din anul 2011 experimentez o altfel de alimentatie, cea RAW VEGAN (hrana cruda, neprocesata termic) in procent de peste 70-80%.
   M-au fascinat retetele raw, din primele momente, insa cand ma intorceam in bucataria mea cu multa carne, fierturi si copturi, mi se parea imposibil de adoptat un astfel de stil.
   Greu este drumul mancarii datorita ATASAMENTULUI fata de mancare (practicarea non-atasamentul alimentar, asa cum spun calugarii si maestrii iluminati, ne va ajuta pe drumul spre iluminare intr-o foarte mare masura !).
     Studiul individual, intelegerea fiziologiei umane, intalnirea unor cazuri medicale complicate (din ce in ce mai dese), practicarea compasiunii fata de tot ceea ce este viu pe Pamant, cunoasterea profunda a ceea ce am fost, sunt, si-mi doresc sa devin, m-au ajutat sa-mi lamuresc lucruri precum: sunt ceea ce mananc?, ce mananc?, cat mananc?, cand mananc?, pentru ce mananc?, sunt sclav al mancarii (gustului)?.

Ce-si doresc cel mai mult de la viata oamenii, sanatate?..sau ....! 

Asa, cu rabdare, incrancenare, cu mustrari de constiinta, uneori cu pofte absolut pamantesti, cu incurajari din partea comunitatii de RAW din Romania,  am inceput sa ma autodisciplinez, am inceput sa practic non-atasamentul fata de multe dintre mancarurile mele preferate (laptele, dulciurile), DAR sa si observ pe mine, rezultatele minunate ale consumului de cruditati ! 
  Consider, ca este utila mica mea povestioara legata de schimbarea stilului alimentar, care intre timp "a deviat "catre un stil de viata cat mai echilibrat!
Ce este echilibrul? fiecare si-l poate gasi, intr-un anume moment al vietii, in functie de propria evolutie fizica, mentala si spirituala!

Tu ti-ai descoperit esenta vietii? 
Cu respect, pentru trup, minte si suflet,

Marina

3 comentarii:

  1. Buna Marina,sunt si eu o incepatoare a acestui stil de viata, si intrebarea mea ar fi:de unde ne luam proteinele?
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Alexandra, ma bucur sa aflu ca suntem din ce in ce mai multi cei ce intelegem importanta unui stil de viata sanatos! Proteinele dupa cum stim din scoala generala sunt "caramizile" oricarei celule vii. Deci ele se gasesc din abundenta mai ales in algele de mare (pe care noi ce-i drept nu le prea consumam), dar care in bucataria vegetariana sunt in frunte cu cele 20-30% procente de proteine la 100 de g in comparatie cu carnita care are in jur de 15 % proteine, DAR si in seminte precum cele de in, susan, canepa, migdale, nuci de tot felul, caju, alune, dovleac, hrisca, mei, grau, orz, ovaz, quinoua, chia, etc si in legume si fructe. Totul este sa fii informat sa stii de unde iti poti lua proteinele, lipidele nu-s o problema si nici glucidele. Ceea ce valoreaza enorm in alimentaita vegana sunt enzimele (carausii mineralelor in corp) si vitaminele, mineralele ni le luam si din alimentele procesate termic dar uneori TOCMAI din lipsa enzimelor nu sunt bine fixate si de aici drama lipsei mineralelor din corp. Eu lucrez acum la un material pe tema echilibrului proteine-lipide-glicide. Tinem legaura. Daca esti din zona Olteniei te asteptam pe 5 august la cursul cu nr5 de Alimentatie Vegana fara foc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna draga Anonim, iata ca a sosit vremea ca intrebarea ta sa aiba un raspuns mai amplu: am ajuns sa consider necesar un Curs dedicat proteinelor, lipidelor si glucidelor din minunata lume vegetala. Te invitam la Cursul cu nr 6, sau sa ne urmaresti pas cu pas pe noul sait care s-a nascut de curand la aproape 1 anisor diferenta fata de blogul acesta ce m-a sustinut la inceput in ale hranei vii
    http://esentadesanatate.ro/

    RăspundețiȘtergere